Shell Mastercard

1347977486Innledning

De fleste nordmenn har et forhold til Shell, enten det er fordi man alltid fyller drivstoff der eller bare stopper innom for en pølse eller en hamburger i ny og ne. Men det er slettes ikke alle som er klar over at Shell har sitt eget MasterCard som lar deg spare penger når du svinger innom en Shell-stasjon (og mer enn som så)! Vel, nå er det vel faktisk slik at det er den norsk-svenske banken Ikano Bank som tilbyr Shell MasterCard. Dette er en bank som ble startet opp og som tidligere var eid av samme grunnlegger som IKEA, og som i tillegg til å tilby det gunstige bensinkortet Shell MasterCard også tilbyr sine egne kredittkort- og lånetjenester.

Effektiv rente og kredittgrense

Shell MasterCard er først og fremst et kredittkort som lar deg spare penger på handling og drivstoff, og derfor er ikke den effektive renten egentlig så veldig nøye. Dette kredittkortet egner seg nemlig best for deg som skal tilbakebetale kreditten før rentene begynner å løpe! For med en effektiv rente på 26,05 prosent, så egner ikke Shell MasterCard seg for å handle ting på avbetaling med. Dessuten er maksimal kredittgrense på 75 000 kroner, noe som heller ikke er like mye som mange andre banker kan tilby deg. Med andre ord så er Shell MasterCard et kredittkort først og fremst for den disiplinerte brukeren.

Låneeksempel

15 000,- o/12 mnd. Totalt 26,05%.

Bonuser, rabatter og cashback

Rabatt-1Shell MasterCard tilbyr deg både bonuser og cashback, og sistnevnte er mer omfattende enn hva man skulle tro. For selv om kortet heter «Shell», så kan du spare penger på mye mer enn som så. Kredittkortet gir deg nemlig en cashback på hele 1% av alt du kjøper i hele verden – uansett hvilken bransje eller butikk. Bonusen blir utbetalt som Trumf-poeng, som i praksis er vanlige penger som du selv kan ta ut og bruke på akkurat hva du vil. Det er heller ingen maksimal grense for hvor stor bonus du kan spare opp årlig eller månedlig. Utover dette så er det naturligvis en drivstoffbonus inkludert i kredittkortet også, og den kan du lese mer om i neste avsnitt.

Bensinkort

Som du kanskje skjønner, så egner Shell MasterCard seg svært godt som bensinkort dersom du uansett fyller tanken hos Shell. Da får du en bonus på 40 øre per liter drivstoff, noe som er ganske så godt sammenlignet med hva Statoil eller Esso kan tilby på tilsvarende kredittkort. Den eneste ulempen er altså at du må vente til du treffer på en Shell-stasjon før du kan fylle tanken, men bonusen er såpass god at de fleste vil mene at det er verdt det. I tillegg får du jo 1 prosent bonus på alle andre kjøp, så om du fyller tanken hos for eksempel Statoil, så vil du også her spare 15 øre/literen med dagens bensinpriser.

Forsikringer

Shell MasterCard har ingen forsikringer inkludert i kredittkortet.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • God bensinbonus
  • Cashback på alt man handler
  • Enkelt å søke om

Ulemper:

  • Lav kredittgrense
  • Noe høy rente

Vilkår

  • Du må være minst 20 år gammel for å søke om Shell MasterCard.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
  • Du må ha en eller annen form for fast inntekt.

Nøkkeltall

Korttype: MasterCard
Effektiv rente: 26,05%
Aldersgrense: 20 år
Rentefri tid: 50 dager
Kredittgrense: 75 000 kr
Minibank: 4%
Uttak i bank: 4,5%
Valutapåslag: 1,75%
Årsavgift: 0 kr
Adm.gebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Faktura: 30 kr (eFaktura 0 kr)
Overtrekkgebyr: 95 kr
Cashback: Ja
Rabatt: Nei
Drivstoffrabatt: Ja
Reiseforsikring: Nei

Kontaktinformasjon

Epost: Kontaktskjema
Adresse: Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Postboks 295
1372 Asker
Norge
Telefon: 47 66 85 86 50

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *