Leiebil i Nice

HOTEL-ELLINGTON-ACCES-VILLE-NICE-©-OTC-NICENice er en populær ferieby i det sørøstlige Frankrike, som ligger langs landets kystlinje, samtidig som byen ligger nært det populære feriemålet Monaco. Byen er kjent for sine hvitkledde sandstrender, samtidig som nabobyen Cannes årlig drar tusenvis av tilreisende på grunn av sin filmfestival. Nice er med andre ord en by der leiebil ofte er nødvendig for å oppleve alle de nærliggende attraksjonene, selv om selve sentrum av Nice er forholdsvis lite. Nice er som en mellomstor by å regne med sine 340 000 innbyggere, noe som gjør byen til Frankrikes femte største.

Lufthavnen ligger kun en kjøretur på drøye 10 minutter fra sentrum av Nice, og heter Côte d’Azur internasjonale lufthavn. Bilutleie i Nice finner man enklest på flyplassen, selv om enkelte kjeder også tilbyr bilutleie i sentrum av byen.

Kjøretips i Nice

Veinettet i Nice er som i resten av Frankrike – velutviklet og bra. Det er stort sett uproblematisk å kjøre i sentrum av byen, men i motsetning til den norske kjørekulturen så vil franskmenn være mer aggressive i trafikken. Du må ikke ta det forgitt at dine medtrafikanter bruker blinklys når de skal, eller at de i det hele tatt følger de europeiske trafikkreglene. Derfor anbefales en trygg og rolig kjørestil når man kjører med leiebil i Nice, og at man ikke lar seg hisse opp av andres oppførsel i trafikken.

Det blir for øvrig flere og flere bomstasjoner i og rundt Nice, så her må man være forberedt på å betale med kredittkort eller mynter. Vær også obs på at det å bli parkert inne i Nice er nærmest hverdagslig, og derfor anbefales det å parkere i parkeringshus for å unngå dette.

Her leier du bil i Nice

Cars

Leiebil får du enklest tak i på flyplassen utenfor Nice. Her er de fleste leiebilselskaper representert, inkludert Leiebilguiden.no, Europcar, Goautos Nice, Leiebilnice.no, Budget og Citer. Selvfølgelig så er også både Hertz og Avis til stedet på lufthavnen, og dette er kanskje to av de mest aktuelle selskapene for nordmenn. Sistnevnte har for øvrig også to forskjellige filialer for bilutleie i sentrum, så på generelt grunnlag vil vi påstå at det er svært enkelt med leiebil i Nice.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Selve sentrumsområdet rundt Nice er forholdsvis lite og kompakt, og de fleste som oppholder seg i byen vil tilbringe mye tid rundt strandpromenaden. Derimot så trenger man leiebil for å oppleve de nærliggende byene, deriblant den berømte filmbyen Cannes. Den ligger en kjøretur på rundt 3,3 mil sørvest for Nice, og det er spesielt i mai man vil ønske å besøke byen dersom man samtidig vil få øye på en eller to filmstjerner.

En tur over til fyrstedømmet Monaco er aktuelt for de fleste. Avstanden fra Nice til berømte Monte Carlo er bare på 20 kilometer. Her kan man oppleve alt fra Formel 1-løp, til det nydelige palasset i byen. Glem heller ikke massevis av casinoer og andre underholdningstilbud i det som er et av Europas heteste reisemål om dagen.