Hotell i Krakow

13623035505_c3759a87ed_oEr du på jakt etter et godt tilbud på overnatting i Krakow? Kanskje du ønsker å bo i gamlebyen med kort avstand til shopping, uteliv og severdigheter?

Krakow er en helårsdestinasjon, og den mest besøkte byen i Polen. Den er også kjent for å være en av landets vakreste. Man kan velge mellom et stort antall hoteller i alle prisklasser, og man finner pensjonater, bed & breakfast, vertshus, lavprishotell, mellomklassehotell, boutique-hotell, familievennlige hotell, forretningshotell og luksushotell.

En rekke hoteller i Krakow tilhører en bestemt kjede – deriblant Best Western, Ibis, Novotel, Hilton, Sofitel, Sheraton, Golden Tulip, Radisson og Park Inn.

Hotellprisene i Polen ligger lavere enn i Skandinavia, og av den grunn kan man gjerne unne seg å bo litt ekstra flott på sin Krakow-ferie. Overnattingsprisene er høyest i gamlebyen nær torget, på grunn av stor pågang fra turister.

Byens mest kjente hoteller er Grand Hotel, Sheraton Krakow Hotel, The Bonerowski Palace og Hotel Stary.

Noen populære hotell i ulike prisklasser:

Rezydent Hotel

Det unike 3-stjerners hotellet Rezydent ligger i hjertet av gamlebyen “Stare Miasto”, og holder til i en bygning fra 1400-tallet. Hotellet har elegant interiør med historiske detaljer og en intim atmosfære. Like i nærheten av Rezydent ligger Markedsplassen, Mariakirken og Tekstilhallen, og slottet Wawel befinner seg 11 minutters gange fra hotellet.

Rezydent har totalt 59 gjesterom, og standardutstyr på alle rom består av TV, safe, komfortable senger samt privat bad med hårføner. Mange av gjesteværelsene har utsikt mot en fredelig gårdsplass. Ikke alle rom har tilgang til heis,

Hotellet tilbyr en rekke tjenester for sine gjester – deriblant restaurant og bar, billett-service, døgnåpen resepsjon, billett-service, vaskeri samt flyplass-transport (tillegg).

Hotel Galaxy Krakow


Galaxy Krakow er et 4-stjerners Spa-hotell som ligger ved elven Wisla – 2 km sørøst for gamlebyen “Stare Miasto”. Hotellet befinner seg kun 10 minutters gange fra den jødiske bydelen Kazimierz, og her ligger mange trivelige barer og caféer. Avstanden til slottet Wawel er 2,2 km.

Turistbusser stanser rett utenfor hotellet, slik at man kan få transport til alle byens viktigste severdigheter og attraksjoner.

Hotel Galaxy Krakow har totalt 205 elegante rom og suiter. Alle rom er lydisolerte, og har TV, skrivebord, gratis Wi-Fi, air-condition, kaffe-/tefasiliteter samt privat bad med hårføner.

Hotellbygningen har 6 etasjer, og på stedet finnes et elegant svømmebasseng (innendørs), Spa- og velværeavdeling, badstue, jacuzzi og treningsstudio.

Hotel Galaxy Krakow tilbyr dessuten restaurant og bar, gavebutikk, minibank, pc-stasjon, konferanselokaler for opptil 600 personer, døgnåpen resepsjon samt tilgjengelig parkeringsplass.

Hotel Pod Roza

Hotel Pod Roza er et flott og ærverdig 4-stjerners hotell, som ligger sentralt i gamlebyen – like ved Markedsplassen. Pod Roza holder til i et renessansepalass fra 1600-tallet, og er Krakows eldste hotell. Herfra har man nærhet til  shopping, uteliv og severdigheter i byen, og det er kun 2 minutters gange til Mariakirken. Slottet Wawel ligger 16 minutters gange unna hotellet.

Hotel Pod Roza har 57 rom og suiter. Alle rom er innredet i tradisjonell stil, og er utstyrt med TV, gratis Wi-Fi, air-condition, minibar og privat bad.

Hotellets gjester kan benytte seg av spa- og velværeavdelingen på stedet, eller de kan ta seg en treningsøkt i det moderne helsestudioet. Andre fasiliteter på Pod Roza består av frokostservering, restaurant, døgnåpen resepsjon, møterom og heis.

For mer info: http://hotelpodroza.com/

Radisson Blu Hotel Krakow

Radisson Blu Hotel Krakow er et luksuriøst 5-stjerners forretningshotell som ligger i utkanten av gamlebyen “Stare Miasto”. Herfra er det gangavstand til shopping, severdigheter og uteliv. Det er også enkel tilgang til offentlig transport like ved hotellet, slik at man kan komme seg rundt omkring i byen.

Avstanden til Markedsplassen er 650 meter, og slottet Wawel ligger 800 meter unna. Vil man besøke Mariakirken, ligger denne 700 meter fra hotellet.

Radisson Blu Hotel Krakow har 196 rom og suiter – innredet i sofistikert stil og med nøytrale farger. Alle gjesterom har safe, TV gratis Wi-Fi, kaffe-/te-fasiliteter samt privat bad med badekar.

Hotellet tilbyr frokostservering, og har to restauranter og en bar. Gjestene på hotellet kan benytte stedets moderne treningsstudio konstnadsfritt. Andre fasiliteter som finnes er skjønnhetssalong, valutaveksling, gavebutikk, VIP-rom samt konferanselokaler for 150 deltakere.

For mer info: http://www.radissonblu.com/hotel-krakow