Fakta om Bodø

bodo_view_740Nordlandshovedstaden Bodø har en lang og innholdsrik historie, der byen har gått fra å være alt fra en viktig fiskeby med sildoljefabrikk, til å i dag være åsted for hovedflyplassen for norske kampfly. Byen passerte 50 000 innbyggere i 2014, og er følgelig som en liten storby å regne i norsk målestokk. I dag jobbes det med alt fra datateknikk til jordbruk og fiske i byen, som er en moderne by der de fleste bygninger dessverre ble lagt i ruiner under tyskernes bombing av byen under andre verdenskrig.

Generelt om Bodø

Bodø er den nest største byen i Nord-Norge, der det kun er Tromsø som har flere innbyggere. Med sin nordlige beliggenhet er byen kjent for midnattssolen som sørger for at det er lyst hele døgnet i sommermånedene, samtidig som de mektige fjellene som omkranser byen sørger for en unik natur. Bodø er en by i stadig vekst, og til tross for at mange kjenner byen for sine uhyggelige vindforhold, så velger stadig flere å bosette seg her.

Historie

Det var på 1800-tallet at Bodø for alvor vokste fra et lite tettsted til bystatus, først og fremst takket være silden. Det ble nemlig oppdaget at det var enorme stimer med sild i byen, og følgelig ble dette en gullgruve for byens innbyggere, noe som følgelig trakk til seg enorme mengder nybyggere. I dag kunne byen vært en koselig havneby med minner fra denne tiden, men det sørget tyskerne for å ødelegge da nærmest hele sentrum ble bombet sønder og sammen av tyske bombefly under andre verdenskrig. I dag er det dog en moderne by som er et knutepunkt nærmest midt i landet, med både togstasjon og flyplass sentralt i byen, samt stoppested for Hurtigruten.

Turist i Bodø

Bodø har vokst frem som en alvorlig utfordrer til turistdestinasjonene på Vestlandet, som i mange år har markedsført seg for sine naturlige attraksjoner. Bodø er omringet av fjell og åpent hav, og er blant annet hjem for verdens sterkeste malstrøm i Saltstraumen. I nyere tid har svært mange utenlandske cruiseskipturister stanset innom byen – og bobilturisme er alltid en vinner. Byen har massevis av museer fra den innholdsrike nordlandshistorien, og har enormt gode turmuligheter både til lands og til vanns. Hotell kan du bestille før du drar på blant annet bodøhotell.no eller Billige-hotell.no