Leiebil i Reykjavik/Keflavik

bluelagoonDen digre vulkanøya Island har de siste tiårene vokst frem som en stor turistdestinasjon, med hovedstaden Reykjavík som den aller mest trendy og mest besøkende byen. Hovedstaden ligger på sørvestkanten av øya, og er hjem for drøye 120 000 innbyggere. Over halvparten av Islands befolkning bor i byen eller områdene rundt! Du som besøker Island og Reykjavik/Keflavik som turist vil aller best nyte ferien med leiebil. For de ulike attraksjonene på øya ligger nemlig svært spredt.

Den internasjonale flyplassen i Reykjavik ligger omtrent fem mil vest for hovedstaden, i en liten by som heter Keflavik. Her tilbys bilutleie både fra lokale og internasjonale leiebilkjeder.

Kjøretips i Reykjavik/Keflavik

Å kjøre bil på Island er stort sett en hyggelig affære, med spektakulære naturomgivelser og store, åpne sletter. Motorveiene på øya ligger stort sett nært kysten, og veiene som kobler de ulike byene sammen (samt veiene til de største turistattraksjonene) er gode å kjøre på. I selve sentrum av Reykjavik er gatene noe trange, men ikke verre enn hva man er vant med fra en norsk mellomstor by.

Her leier du bil i Reykjavik/Keflavik

mietwagenEttersom avstanden fra flyplassen i Keflavik til sentrum av Reykjavik er relativt stor, så anbefaler vi å leie bil gjennom bilutleie på flyplassen. Med mindre man bare skal oppholde seg i sentrum av hovedstaden under hele oppholdet så er leiebil uansett den beste måten å oppleve Island på, da man kan føle seg som en skikkelig oppdagelsesreisende. Bilutleie tilbys også i sentrum av Reykjavik, og kjeder som Budget, Avis, Procar og Sixt er representert ved begge lokasjoner. Du kan også leie på forhånd via nettsider som Leiebilflyplass.no:Reykjavik og Leiebilguiden.no:Reykjavik.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

De fleste attraksjoner på Island finner man i områdene rundt selve Reykjavik og ikke i sentrum av byen. Til å begynne med anbefaler vi en kjøretur til Den blå Lagune og det som trolig er øyas mest kjente turistattraksjon. Dette er en utendørs varmekilde som året rundt holder 38-39 grader, samtidig som det er bygget et badekompleks rundt kilden. Videre kan turen gå til Geysir, som for øvrig er minst like kjent som lagunen. Geysir og Stokkur er navnet på de to mest kjente geysirene på øya, som spruter opp vann med jevne intervaller.

Gå heller ikke glipp av Gullfoss, som er et massivt fossefall øst for hovedstaden. Når man befinner seg i dette distriktet må man også få med seg Thingvellir, som er et naturreservat og historisk sted der det islandske styret møttes i nesten ni århundrer for å styre landet sitt.